Новини

Модерен кухненски бокс за млечната кухня вече е факт в Отделението по педиатрия

18574977 1738748096150470 471816175 oМодерен кухненски бокс вече е факт в Отделението по педиатрия в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Ремонтираното и оборудвано с нови шкафове и бяла техника отделение е благодарение на немски дарители, информира д-р Елена Ангелова, завеждащ детското отделение в болницата. Средствата в размер на 5070 лева са осигурени от благотворителната организация „Булгариан Хилфе“, с чиито ръководител Юрген Мюлер управителят на горнооряховската лечебница д-р Иван Иванов има дългогодишни контакти. Немските благотворители от повече от 10 години развиват дарителска дейност в България, най-вече в различни социални и здравни заведения във великотърновска област. През миналата година те осигуриха около 10 000 лева, с които беше основно ремонтиран санитарния възел в детското отделение в болницата, който бе в окаяно състояние.

Кухненският бокс е особено важен за млечната кухня, която се приготвя за малките пациенти от кърмаческото отделение. С останалите средства, дарени от немските приятели на болницата, в момента се освежават четири помещения за бебета /боксове/ в отделението.

Близо 900 малки пациенти са преминали през Отделението по педиатрия през м.г., съобщи още д-р Ангелова. От 1 януари досега броят им е 354, като през есенно-зимния сезон те нарастват заради инфекциите на дихателната система. Отделението работи по девет клинични пътеки.