Новини

Д-р Стоян Стоянов е новият началник на Отделението по УНГ болести в МБАЛ

 

stojanЕдин от водещите специалисти по отоларингология в България оглави УНГ- отделението в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица. След кончината на досегашния началник на отделението  д-р Атанас Атанасов, ръководството на болницата покани пловдивския УНГ специалист д-р Стоян Стоянов. 

55-годишният медик е завършил през 1991 г. ВМИ - Пловдив. Специализира УНГ болести в Медицинска академия в Пловдив и в ИСУЛ в София. През 2011 година специализира "Отоневрология" в ИСУЛ. Основно трудовият му опит е като УНГ- специалист в областта на онкологията, като е работил в Националната онкологична болница в София. Специализира и фониатрия, отоневрология и аудиология. В момента е в процедура на изготвяне и защита на дисертация на тема "Злокачествени тумори на хипофаринкса" заради дългогодишни наблюдения и опит.  

От началото на октомври д-р Стоянов е част от лекарския екип на МБАЛ "Свети Иван Рилски", където пристига от УМБАЛ - Пловдив.  

Целите, които си поставя д-р Стоян Стоянов, са свързани с максималното повишаване на качеството на здравното обслужване на населението, увеличаване на регистрираните в отделението легла (в момента 6 на брой),  както  и въвеждането на неприлагани диагностично- терапевтични процедури, вкл. и оперативни. Сред другите приоритети на д-р Стоянов, са: активно наблюдение на болни съвместно с лекарите от неврологичното отделение и ОАИЛ при общи случаи като обструктивна сънна апнея (тежко хъркане с прекъсване на дишането), както и профилактика на остри респираторни инфекции. 

"От осем години това отделение е единственото във великотърновска област", коментира д-р Стоянов. "То има юридическата възможност и потенциал практически да утвърди присъствието си като единственото такова в региона".

Самият той се ангажира с максимално разширена гама от диагностично- терапевтични процедури в областта на УНГ- патологията, които не са прилагани до момента в лечебницата, както и да работи в симбиоза със свои колеги от Пловдив и София