Новини

Дарителите от фондация "В помощ за България" отново посетиха МБАЛ

50Представители на немската фондация "В помощ за България" посетиха на 28 март горнооряховската болница. Юрген Мюлер и съпругата му Риа Мюлер, както и българските сътрудници Изабел Шимидова и Преслав Петров се срещнаха с управителя на болницата д-р Иван Иванов, с началника на АГО д-р Михаил Милатович, както и с екип на отделението, в което са направени ремонти със 6 000 лева, дарени от тях.

През есента бяха ремонтирани ремонтирани две стаи, монтиран окачен таван в санитарния възел и отстранен голям проблем във ВиК системата, който водеше до течове и влага в съседни помещения. Гостите разгледаха ремонтираните помещения и останаха много доволни, и раздадоха малки сувенири на екипа.

Припомняме, че до момента немската фондация „Помощ за България“ е дарила над 22 хиляди лева за лечебното заведение. Със средствата бе направен основен ремонт на боксовете в кърмаческия сектор на Детско отделение, бе ремонтирана и модернизирана млечната кухня, и оборудвана с нови електроуреди. В отделението бе направен основен ремонт и на санитарните възли. През последните две години на няколко пъти дарителите посетиха болницата, за да се запознаят как са оползотворени средствата за ремонти. При всяко посещение те пристигаха с играчки и лакомства за болните деца.