Новини

МБАЛ закупи апаратура със средства на фонд "Обединени срещу COVID-19"

67

МБАЛ „Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица получи финансиране в размер на 9 708 лева от Фонд „Обединени срещу COVID-19”, след кандидатстване с проект. Средствата, получени от фонда, създаден за подкрепа на местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса, са изразходвани за апаратура за пет отделения в МБАЛ. Закупени са четири броя инфузионни помпи за Отделението по анестезиология и интензивно лечение, за Отделението по нервни болести и Трето вътрешно отделение, както и два монитора, като единият от тях вече се използва в Отделението по педиатрия, а другият всеки момент ще бъде доставен.

Горнооряховската болница е кандидатствала с проект за апаратурата през април, по време на втората сесия на фонда заедно с още 250 проекта. Договорът с Български дарителски форум, който е част от фонда, е подписан на 7 май, а на 13 май по сметката на болницата бяха получени 9 708 лева.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. Той финансира малки проекти до 10 000 лева на общини, болници, неправителствени организации.