Новини

Бъдещи родилки се възползваха от Ден на отворените врати в АГО

30--Бъдещи майки от Горна Оряховица и района се възползваха от инициативата Ден на отворените врати, която се проведе на 31 май в общинската болница. Проявата е съвместна между АГ- отделението и сдружение ЗА Горна Оряховица .
 
Акушерките Румина Трифонова и Йоана Браткова представиха на бъдещите родилки лекции на теми: "Кога да тръгнем за болницата" и "Какво е необходимо преди да постъпим в Родилно отделение". Присъстващите бъдещи майки научиха всичко, което ги вълнува - как да се подготвят преди да посрещнат новия член на семейството и как протича раждането.
Старша акушерка Снежана Белчева ги покани да разгледат болничните стаи, предродилна и родилна зала и ВИП стаите. Бъдещите родилки задаваха своите въпроси, а от екипа получиха изчерпателни отговори, както и уверението, че винаги са насреща за срещи и безплатни консултации и преди постъпването им в болницата.
С родилките се срещна и психологът на МБАЛ Десислава Антонова, която ги увери, че могат да разчитат на нейното съдействие преди и след раждането.
Председателят на сдружението Марияна Дамянова връчи специален подарък на една от присъстващите бъдещи мами, чието име бе изтеглено на лотариен принцип. Емилия Енчева, която очаква втората си рожба през лятото, спечели ваучер за безплатна фотосесия на новородено, която подготвя фотографа Петя Табакова. Петя е благодетел в кампанията на сдружението "Бебетата на За Горна Оряховица" и нейни фотоси украсяват коридора на Родилно отделение.
От сдружението информираха, че в момента работят по оборудването на две стаи в Родилно отделение, които ще осигурят условия на близка до семейната среда. Вече са осигурени разтегателни кресла за болничните стаи.